comfortsmarthome автоматизация на умен дом смарт устройства

Продукти за спалня

1 of 5

Продукти за антре

2 of 5

Продукти за дневна

3 of 5

Продукти за кухня

4 of 5
Демо

Вижте как може да управлявате дома си

5 of 5

Идеи за дневна

Управление на завеси

1 of 6

Управление на мултимедиа

2 of 6

Сензор за врата

3 of 6

Управление за осветление

4 of 6

Сензор за осветеност и движение

5 of 6

Гласов асистент

6 of 6

Сензорите представляват основна част от системата за сигурност на вашият умен дом. Благодарение на тях вие ще получавате известие, когато настъпи дадено събитие. Разбира се чрез използването на автоматизация тези нотификации могат да бъдат изпращани само когато не сте вкъщи или през определена част от денонощието. Освен сигурност тези сензори могат да бъдат използвани за повишаване на комфорта, например при наличие на движение да бъдат светнати лампите в определено помещение. 

Благодарение на енерго-ефективния zigbee протокол на предлаганите от нас сензори батерията ще издържи приблизително 2 години.

Тези сензори се монтират на касата на входната врата или на вратата на балкона, като по този начин гарантират незабвано уведомление или задействане на автоматизация при отварянето на вратата. Също като сензорите за движение играят основна роля в системата за сигурност на дома.

Друга роля на тези сензори е да контролират климат в помещението. Например при отваряне на прозореца те могат да задействат автоматизация, която да спре климатика или да намали зададената температура на смарт термовинтила. След затваряне на прозореца автоматизацията ще върне предишните настройки на уредите.

Това е устройство, което позволява да управлявате всички уреди, които имат конвенционално дистанционно, централизирано през вашия смартфон или посредством гласов асисистент. Един от най-големите му плюсове е, че позволява да превърнете всяко устройство в смарт устройство. Чрез него напреимер може да превърнете стария климатик в смарт, който да управлявате отдалечемо или посредством автоматизации.

Чрез инсталиране на умни ключове и/или лампи вие получавате възможността да управлявате осветеността в стаите спрямо вашите предпочитания.

Възможно е да създадете сцени спрямо различните часове на денонощието. Например вечер светлината може да бъде приглушена, а сутрин да светват постепенно, имитирайки изгрева на слънцето.

Умните ключове могат да бъдат свързани в автоматизации с различните сензори, което ще доведе до удобство и пестене на електроенергия.

Умните корнизи и щори могат напълно да заменят старите такива. Монтажът им ще ви даде едно ново ниво на комфорт позволявайки във всеки момент от дена в помещението да навлиза оптималното количество светлина, а когато е необходимо пердетата и щорите ще бъдат автоматично спуснати, за да избегнете нежеланите погледи на съседите.

Гласовият асистент е устройство, което добавя още една голяма функционалност към вашия умен дом, а именно да управлявате вашите устройства чрез гласови команди. Към момента български език не е сред поддържаните езици, но предвид непрестанното развитие на производителите много скоро може да очакваме и нашия език да бъде включен.

Освен гласовите команди, гласовите асистенти предоставят възможност за слушане на музика, както и да предоставят различна информация като прогнозата за времето или новини.

Идеи за кухня

Смарт контактите или смарт преходници са неизменна част от всеки умен дом. Чрез тях на практика може да управлявате всеки електрически уред.

Те са изключително полезни, когато имате уреди, които трябва да включвате и изключвате регулярно. Достатъчно е само да включите смарт преходника в контакта и да го свържете към домашната WiFi мрежа.

Възможен е отдалечен контрол, контрол чрез създаване на графици и управление през гласов асистент.

Друга полезна функция на смарт контактите е възможността да измерват изразходваната електроенергия.

Ако в къщата има печка, работеща на газ, съответният сензор няма да как да не бъде на мястото си. Той следи концентрацията на газ и ще може своевременно да предупреди за теч чрез звуково известяване и уведомяване на смартфона.

Детекторът за дим работи на същия принцип. Няма значение дали пилето е изгоряло във фурната или контакта е започнал да се топи поради голямо натоварване, сензорът ще докладва за дим чрез сирената си и ще изпрати известие до всички потребители (членове на семейство) на телефоните им.

Автоматичният сензор за засичане на теч е елегантен уред,който реагира бързо на всеки възникнал теч и защитава Вас и вашият дом. Дори  с редовен преглед и внимателна рутинна поддръжка на водопровода, винаги, може да се получи теч и да предизвика наводнение, което да доведе до много непредвидени разходи.
Монтирането на сензор за течове, ще осигури защита на вашия дом и ще спести  време и пари. При отчитане наличието на теч, сензорът изпраща нотификация, а при наличието на смарт винтил може и да спре водоподаването.

Смарт LED лентата може да замени старата такава, като това ще ви даде възможността за управлние на скритото осветление посредством всички методи предлагани от умния дом.

Тъй като лентата е RGB има възможност за създаване на собствени светлинни профили и сцени както при смарт крушките.

Управление на LED лента

1 of 5

Сензор за засичане на течове

2 of 5

Сензор за врата

3 of 5

Управление на ел уреди и измерване на консумация

4 of 5

Сензор за засичане на дим

5 of 5

Идеи за спалня

Сензор за температура и влажност

1 of 5

Управление на отопление

2 of 5

Управление на щори

3 of 5

Умни осветителни тела

4 of 5

Гласов асистент

5 of 5

Умните термоглави могат да бъдат монтирани на всички видове радиаторни термовинтили или подово отопление. Така те управляват степента на отопление на всяко отоплително тяло индивидуално, което повишава нивото на комфорт.

Чрез създаване на график може да бъде зададена различна температура за различните часове на денонощието, например понижаване привечер и повишане сутрин.

Термоглавите могат също да бъдат свързани с различни сензори (сензор за врата и сензор за температура/влажност), което ще повиши тяхната ефективност, а и ще намали разходите за топлинна енергия.

Сензорите за температура и влажност на въздуха следят в реално време климатичните условия в помещението и предоставят възможност за управление на отоплителните и охлаждащи уреди.

Тези сензори могат да бъдат включени в автоматизации съвместно със смарт термоглави, смарт универсални дистанционни или смарт контакти, като по-този начин има възможност всеки уред да бъде настроен на желаната температура.

Благодарение на тези сензори ще знаете каква е температурата във ввашия дом, а също може да получавате нотификации, когато темпераурата достигне предварително зададена стойност.

Чрез смарт устройство за управление на щори може да управлявате различни видове конвенционални щори. Автоматизирането на щорите, както и на корнизите, носи определени преимущества, които ще ви дадат комфорт, по-добър микроклимат в помещенията, но също и възможност да спестите от сметките.

Тези устройства могат да бъдат свързани със сензори за осветеност, което ще осигури оптимално количество сетлина през деня.

Поставянето на смарт крушки е най-лесния начин да зпочнете изграждането на вашия умен дом. Необходимо е просто махнете старите крушки и да поставите нашите смарт такива на тяхно място.

Идеи за антре

Смарт бравата дава възможност да управлявате достъпа до вашето жилище посредством смарт устройство. 

Достъпът може да бъде усъществено по няколко начина: чрез пръстов отпечатък, чрез код за достъп, чрез карта за достъп, чрез мобилно приложение и чрез физически ключ.

Бравата се захранва със стандартни батерии, а вграден индикатор напомня кога е нужно да бъдат сменени. Налично е аварийно захранване посредством микро USB порт, така че дори при изтощени батерии ще може да задействате бравата, както е възможно използването на ключа.

Чрез мобилното приложение може да създавате кодове за достъп, както и да опредялете график за тяхното действие. Така може да осигурите достъп до дома си, когато не сте вкъщи.

Едно от най- ефикасните и модерни смарт устройства.  Видео звънецът на Tuya ви уведомява, когато човек е на вратата, независимо дали ще позвъни или не. Това също е една изключително полезна функция и допълнителна гаранция за защита и сигурност на вас и дома ви.

Широкоъгълната камера позволява да виждате какво се случва пред дома Ви. Вградените микрофон и говорител Ви осигуряват двупосочна аудио връзка, за да разговаряте с вашия посетител дори когато не сте вкъщи. При позвъняване на звънеца, Вие ще получавате нотификация на смартфона си. Възможно и активиране на вградения PIR сензор, като по този начин ще получавате нотификация при засечено движение.

Звънецът се захранва с li-ion батерии, така че не е необходимо предварителното полагане на кабели. В комплекта е включен и високоговорител, който издава звук като конвенционален звънец.

Камерите за видеонаблюдение Ви позволяват да наблюдавате в реално време какво се случва в дома ви. Не са нужни допълнителни устройства за запис например NVR или DVR. Предлганите от нас камери имат възможност за запис върху SD карта или в облак предоставен от производителя.

Някои от машите модели предоставят и двупосочна аудио връзка и могат да бъдат използвани като бебефон.

Благодарение на нашите персонализирани ВИП решения, Вие може да получите на практика всичко за вашия умен дом. Едно от нещата, които могат да допренесат много за вашето удобство и комфорт е инсталацията на контролен таблет, чрез който да управлявате вашия дом, да наблюдавате данните от сензорите и картина от камерите.

Таблет за управление

1 of 5

Камера за видонаблюдение

2 of 5

Сензор за врата

3 of 5

Звънец с видео връзка

4 of 5

Умен патрон или брава

5 of 5